I beredskap gjennom hele påsken

Frivillige fra Røde Kors er i beredskap, og klare til å ta imot påsketuristene som inntar fjellheimen den kommende uken.

I Hordaland koordineres fjellredningstjenesten fra infosentralen i Myrkdalen. Sentralen vil hver dag ha god kontakt med lokale hjelpekorps som har påsketjeneste ved forskjellige
utfartssteder i fylket.

Mange steder i landet er Røde Kors-frivillige på plass i fjellheimen og langs kysten, for å være nærmere der påsketuristene ferdes. Bare i Hordaland er det over 30 operative hjelpekorps som står klare til å rykke ut.

Hjelpekorpsene er operative hele døgnet året rundt og kan stille med mannskaper på kort varsel ved behov.

Han viser også til de nye fjellvettreglene som ble lansert i februar. De nye reglene inneholder blant annet råd om skred, og Nysveen oppfordrer alle til å følge med på skredvarslingen på varsom.no.

[testimonials heading=» » auto_scroll=»no»]
[testimonial width=»1/2″ author=»Eilev Nysveen» author_title=»Operativ leder i Hordaland Røde Kors Hjelpekorps» picture_url=»http://www.fanarkh.no/wp-content/uploads/pics/Eilev%20Nysveen.png»]I år er påsken tidlig, men det betyr ikke at alle vann og bekker er trygge. Folk må holde seg oppdatert på værforhold før de legger ut på tur[/testimonial] [testimonial width=»1/2″ author=»Eilev Nysveen» author_title=»Operativ leder i Hordaland Røde Kors Hjelpekorps» picture_url=»http://www.fanarkh.no/wp-content/uploads/pics/Eilev%20Nysveen.png»]Det er viktig å holde seg oppdatert på lokale skredforhold. Selv om skredfaren er moderat for hele Vestlandet kan den likevel være stor på steder som Voss eller Røldal, sier han. I tillegg til å følge de nye fjellvettreglene oppfordrer Nysveen folk til å bruke sunn fornuft. I påsken skal man kose seg på tur. Det er ikke vits i å ta i for hardt og skulle prestere mest mulig, da kan man risikere å havne i en vanskelig situasjon. Planlegg turen etter evne.[/testimonial]
[/testimonials]

Informasjonssentralen vil være bemannet fra fredag til andre påskedag og vil hver dag i påsken formidle informasjon om situasjonen i påskefjellet.

Røde Kors er også i beredskap i lavlandet for de som er ensomme eller ikke har mulighet til å reise på ferie. I Bergen er Røde Kors-huset åpent for alle skjærtorsdag og langfredag fra 12-16. Odda Røde Kors Omsorg arrangerer også i år påskekafe på Røde Kors huset 1.påskedag. Fra klokka 16 og utover ettermiddagen.

Langs kysten vil Røde Kors-båten være et viktig supplement til sjøredningstjenesten i påsken. Den vil kunne bistå ved søk, redningsaksjoner og oppdrag i hele Hordaland og er en god støtte og ressurs for alle de lokale hjelpekorpsene og deres båter.

Kontakt informasjon

Infosentralen i Myrkdalen
[icon icon=»mobile» color=»main_color» size=»small» icon_solid=»no»][/icon] 98 40 06 00 |[icon icon=»mail» color=»main_color» size=»small» icon_solid=»no»][/icon] infosentralen@hrkh.no

Arkiv

Kategorier

Om Fana Røde Kors Hjelpekorps

Orgnr. 971 352 264
Korpsleder: Øyvind Stegen
Operativ leder: Synnøve Frotjold
Administrativ leder: Ole Myhre

Telefon: 55 91 02 02
Mobil: 934 36 880 (vakt telefon)
(kun viktige henvendelser)
E-post: fanarkh@fanarkh.no