Bli Medlem

Vil du bli med som frivillig i Fana Røde Kors Hjelpekorps?

Har du spørsmål eller ønsker å bli medlem i Fana Røde Kors Hjelpekorps, send en e-post til: fanarkh@fanarkh.no eller ring oss på 55 91 02 02.

Du kan også finne litt mer informasjon om korpset og hvordan du kan melde deg på grunnkursene ved å følge følgende lenke: Informasjonsbrev til nye medlemmer

Medlemskap i Fana Røde Kors Hjelpekorps krever at du er medlem av Røde Kors. Du kan melde deg inn ved å fylle ut innmeldingsskjema til Røde Kors.
Har du spørsmål om medlemskap. Ta gjerne kontakt med medlemskontoret til Røde Kors: medlem@redcross.no.

Informasjon om Norges Røde Kors Hjelpekorps

Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktøren innen den norske redningstjenesten. Røde Kors Hjelpekorps har mange tusen frivillige over hele landet.

Røde Kors Hjelpekorps er frivillig samfunnsberedskap i praksis: vi er klare til å rykke ut med både redningsmateriell og personell hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer. Hjelpekorpset har både mannskapsbiler, ambulanser, båter og snøskutere.

Søk og redning

Røde Kors Hjelpekorps har som en primæroppgave å bistå ved søk- og redningsaksjoner i Norge.
For å delta i redningsaksjoner må medlemmene være godkjent innen de relevante fagområdene.
Fritiden må ofte brukes på å opparbeide seg de nødvendige kvalifikasjoner for å kunne utføre krevende ettersøkninger.

Gjennom medlemskap i Hjelpekorpset og utdanning innen ettersøkning lærer medlemmene også mye om friluftsliv, samarbeid og medmenneskelighet, samt å holde hodet kaldt i situasjoner der andre blir handlingslammet.

Beredskap på arrangementer

Ved ulike arrangementer som sportsstevner, konserter, oppvisninger og folketog, kan Hjelpekorpset stille med mannskap som er utdannet i førstehjelp. Mannskapet har med seg nødvendig førstehjelpsutstyr, samband og transportutstyr (båre, skipulk, ambulanse) slik at de straks kan ta seg av folk som er blitt skadet.

Førstehjelp

De mange hjelpekorpsene i Røde Kors har komplett førstehjelpsutstyr og annet egnet materiell for ettersøknings- og redningsoppdrag. Hjelpekorpsene har også egne lokaler til opplæring, daglig drift og sosiale aktiviteter.

Sommer og vinter

Hjelpekorpset stiller med vakter på badestrender om sommeren, og ute i marka om vinteren. Fjellredningstjeneste, sikring og ettersøkning utføres i skogen og på fjellet til alle årstider – det kan også være behov for ettersøkningsmannskaper i urbane strøk. Andre oppdrag er transport av syke og funksjonshemmede, som ellers ikke ville kommet seg ut.

Frivillig i Hjelpekorpset

Som frivillig i Røde Kors Hjelpekorps blir du med i en åpen og inkluderende organisasjon. Du vil få opplæring og veiledning, bevis for dine opparbeidede kompetanser, samt muligheter for å drive med aktiviteter tilpasset din tid, ditt nivå og dine interesser.

Det forventes at du er villig til å forplikte deg til det frivillige arbeide du ønsker å utføre. Du må kunne møte medmennesker med respekt, og være beredt til å yte hjelp og støtte med utgangspunkt i egne forutsetninger i en krisesituasjon.

For å bli medlem i et hjelpekorps må man være 17 år, og gjennomgå en grunnutdannelse.
Grunnutdannelsen består nå av kursene:

  • Introduksjon til Røde Kors
  • Dette er Røde Kors Hjelpekorps
  • Kvalifisert førstehjelp
  • Kvalifisert samband
  • Kvalifisert søk og redning

 

Arkiv

Kategorier

Om Fana Røde Kors Hjelpekorps

Orgnr. 971 352 264
Korpsleder: Øyvind Stegen
Operativ leder: Synnøve Frotjold
Administrativ leder: Ole Myhre

Telefon: 55 91 02 02
Mobil: 934 36 880 (vakt telefon)
(kun viktige henvendelser)
E-post: fanarkh@fanarkh.no