Savnet mann funnet i live

Det var mannens hund som varslet rednings- mannskapene. Den bjeffet og ga lyd fra seg. Det førte til at de frivillige fant mannen, forteller Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Både redningshelikoptre, båter, hunder og store mannskaper har lett den demente mannen i Kvinnherad.
Politiet i Hordaland fikk torsdag melding om at en mann i 60-årene var savnet i Høylandsbygd i Kvinnherad. Han hadde gått på tur med hunden sin, men ikke kommet hjem.
I dag var det hunden som førte til at mannen ble funnet. Hunden, av rasen Cocker Spaniel, bjeffet og varslet de frivillige som hadde fått ansvar for å lete i området hvor mannen ble funnet klokken 15.42 i dag. Han ble funnet i en bekk.

– Han er skadet i en arm, og vil bli sendt til Stord Sykehus. Det er takket være de frivillige at vi fant mannen. Vi vil gjerne takke dem for deres innsats. Vi ser også her at hunder generelt er stor og viktig ressurs, forteller Wallestad.

Over 100 frivillige har deltatt i letingen langs veier og hus, i tillegg et stort antall letemannskaper fra ulike etater. Det er også søkt med varmesøkende kamera fra helikopter i området.

Storstilt leteaksjon

Leteaksjonen, som ble igangsatt i 19-tiden torsdag kveld, ble trappet ned i natt på grunn av vanskelige forhold, men ble satt i gang for fullt igjen når dagslyset kom tilbake.
I tillegg til Røde Kors og Norske Redningshunder, har Sivilforsvaret og branntroppen i Husnes og Halsnøy stilt med mannskaper. En redningsskøyte søkte i strandsonen hele natt til fredag, og også Kystvakten og ambulansebåten har deltatt i søket i dag.

– Vi bruker store ressurser på dette, opplyste lensmann Jan Fosse ved Kvinnherad lensmannskontor tidligere fredag.

Frivillige ble bedt om å kontakte Kvinnheard lensmannskontor eller Hordaland politidistrikt, og over 100 personer meldte seg. I 12-tiden måtte politiet presisere at de nå hadde nok mannskap til søkene.

Kontakt med familienSøket startet etter at mannen i 60-årene kontaktet familien torsdag kveld. Han skal ha Alzheimer, og er ikke i stand til å gjøre rede for seg.

– Vi har fått opplyst at han har gått ut i terrenget. Han kontaktet pårørende på telefon litt over klokken 19, da fikk de inntrykk av at han hadde falt og besvimt, sa operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt torsdag kveld.

Det var da usikkert i hvilken retning mannen hadde gått etter at han hadde forlatt huset sitt. Det er vanskelig å ta seg frem til fots enkelte steder i skogsområdet det ble søkt i.

Røde Kors-mannskapet fra Kvinnherad fikk bistand fra Røde Kors i Etne, Stord, Bømlo, Tysnes, Kinsarvik og Laksevåg.

 

Kilde: BT
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Savnet-mann-funnet-i-live-3050822.html

 

Arkiv

Kategorier

Om Fana Røde Kors Hjelpekorps

Orgnr. 971 352 264
Korpsleder: Øyvind Stegen
Operativ leder: Synnøve Frotjold
Administrativ leder: Ole Myhre

Telefon: 55 91 02 02
Mobil: 934 36 880 (vakt telefon)
(kun viktige henvendelser)
E-post: fanarkh@fanarkh.no